lørdag den 20. december 2008

Borgerlig værdikamp

Ganske langsom er Regeringen i gang med at forandre Danmark med udgangspunkt i dens liberalistiske værdier. For øjeblikket er man i gang med at lukke uddannelsesinstitutioner i provinsen og samle dem i de store byer.

Dannerseminariet i Jægerspris, der er en del af Profesionshøjskolen UCC - der er en forkortelse for University College Copenhagen - skal i løbet af næste år fusioneres med Hillerød Pædagogseminarium og Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium for at flytte til nyindrettede lokaler i Hillerød for at blive del af det man kalder et campus.

Der kan sikkert findes mange gode argumenter for at samle uddannelserne, men i min optik så er der tale om en ren besparelsesøvelse, der uden at tage hensyn til lokalområdet, der skal sikre at omkostningerne til uddannelser skal falde og dermed sikre skattelettelser til de rigeste.

For hvad betyder det at flytte 500 studerende fra Jægerspris til Hillerød? Jo, det betyder færre passagerer med busserne, der går fra Frederikssund til Jægerspris og dermed er der endnu et argument for at reducere busdriften og samtidig vil omsætningen i de lokale butikker falde, når der ikke længere er studerende til at købe frokost og drikkevarer.

Regeringens værdier er lige glade med almindelige borgere i Danmark. Nej, men vil rationalisere sig til skatteelettelser til de rigeste. Danmark har behov for en ny regering med andre værdier, hvor frihed, lighed og solidaritet er i fokus.

Ingen kommentarer: