onsdag den 12. september 2007

Den Røde Rute og Århus Festuge

I sidste uge var der Århus Festuge og i år var der arrangeret en særlig Rød Rute. Basalt set var der tale om en arrangeret tur uden turguide rundt om Århus Midtby. Ruten var markeret på gaden med røde felter, der var noget svære at se, så derfor allierede jeg mig også med det gratis kort, hvor der også var beskrivelser af de 43 punkter.
Det er først for halvandet år siden, at jeg mere eller mindre regelmæssigt er begyndt at se Århus både by day and by night. Så alene derfor var det interessant at komme rundt i byen og se på dens steder og pladser. Ruten gik fra havnen over Red Light District nord for domkirken langs Åen, gennem Aros via Hallsti og Bruuns Galleri, Filmbyen og retur til Pier 1 på havnen.
Som turistrute fungerede konceptet fint, men hvad Verdens Længste sofa (sponsoreret af BoConcept), Vind i Bevægelse (en vindmøllevinge sponsoreret af Vestas) og en Verdensdans Parade har med hinanden at gøre er ikke gået op for mig. Men temaet for festugen var vist noget med bevægelse.
Ruten blev derfor endnu en del af det moderne eventmenageri, hvor jeg endnu mangler at modtage mit duelighedstegn for endnu en eventtur.

Den Røde Rute. I forbindelse med Århus Festuge. Festugeplakat af Claus Helbo.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg var helt ærligt ret skuffet over festugen.

Synes tydeligt man kune mærke den var rettet mod de tilstødende provinser i stedet for rent faktisk at skabe et mangfoldigt bymiljø.

http://www.boxedup.dk/?p=121