tirsdag den 14. december 2004

Krøyers Plads og Viaduc de Millau

I dag har den franske præsident Jacques Chirac åbnet en fascinerende motorvejsbro. Det er broen over floden Tarn, tegnet af den engelske mesterarkitekt Norman Foster. Broen er 2.460 meter lang og er med sine 343 meter højere end Eiffeltårnet i Paris (broen er bygget af de samme folk, som i sin tid byggede Eiffeltårnet i Paris). Læs mere om broen og området på broens hjemmeside her.

Enkelte miljøfanatikere vil jo nok mene, at det er ødelæggende for miljøet at bygge en bro så fantastisk bro lige der og i nærheden af den mere end 2000 år gamle by Millau (der primært er kendt for sin handskefabrikation). Der er vel også en franskmænd mod ”overflødige motorveje” – Det er det samme område, som antiglobalisten og vandalen Jose Bové kommer fra.

Der har altid været modstand det nye og moderne. Vi ser det for øjeblikket også i København, hvor der er stor modstand mod nybyggeriet på Krøyers Plads.

Jeg mener at der er tale om et fantastisk projekt tegnet af den nederlandske arkitekt Erick van Egeraat. Det er sjældent at vi i København får mulighed for at se et byggeri opført af en international stjernearkitekt. Du kan læse mere om forslaget på Københavns Kommunes hjemmeside her.

Med de få høje bygninger som vi har i København vil dette projekt være et nyt markant vartegn, som vil kunne præge byens skyline på en ny måde. København har en begrænset antal højhuse. De fleste er milepæle i dansk arkitekturhistorie, som f.eks. Arne Jacobsens SAS Royal Hotel eller Henning Larsens Ferringbygning i Ørestaden. Højhusene på Krøyers Plads bliver en ny milepæl.

Ingen kommentarer: