tirsdag den 8. april 2014

Javel, hr. minister

For mere end 10 år siden fordanskede Flemming Jensen den britiske succes Spindoctor på Nørrebros Teater om en statsminister i kløerne på en spindoctor. Nu har Flemming Jensen fordansket den tilsvarende britiske teatersucces Yes, Prime Minister, der er baseret på BBC-klassikerne Ydes, Minister og Yes, Prime Minister. Vi kender derfor rammerne: Statsministeren (Flemming Jensen), Departementschefen (Jacob Morild) og ministersekretæren (Gordon Kennedy). 

Vi er på Marienborg og for modernitetens skyld er der også en særlig rådgiver (Özlem Saglamark). En konference i Bella Centeret er ved at løbe af sporet og det hele kan lykkedes, hvis EU lige kan låne 10 billioner euro af en stat, med en udenrigsminister med særlige ønsker, der fremføres af en ambassadør (Donald Andersen). Det er sat på spidsen og en lille smule rodet, men hvad gør det så længe vi griner? Statsministeren har Lars Løkkes statur og ambition om at blive til noget stor og få EU-konferencen til at lykkedes. 

Jeg forstår bare ikke hvorfor vi skal have den britiske grundfortælling med? Det kunne være lige så godt, hvis Flemming Jensen havde skrevet den i en ren dansk fortælling. At departementschefen har gået på Århus Universitet sammen med ambassadøren fra en centralasiatisk stat er lige søgt nok. Det er underholdende men ikke farligt.

Javel, hr. minister, Folketeatret til 3. maj 2014.

3 kommentarer: