onsdag den 14. oktober 2009

Kulturløs kritik af klokkeringning

Der er ingen grænser for, hvordan politikere vil blande sig i folkekirkens forhold. Nu er det kirkeklokkerne, der ringer solen op og ned, som gør folk utilfredse og naturligvis er der en politiker eller to, der vil tage sagen op. Bente Dahl fra Det Radikale Venstre siger til 24timer:
Vi har faktisk tænkt på at tage det op. Vi er i en anden situation i dag end i 1685, hvor loven blev lavet, og vi mener, at kirkerne bør underlægges de samme regler som alle andre.

Venstres medlem af Folketingets Kirkeudvalg Per Bisgaard supplerer:
Hvis der er nogen, der føler sig forulempet af det her, er det da klart noget, vi vil kigge på.

Undskyld mig. Men måske kunne folk se sig om, inden de flytter ind: Det er jo ikke fordi kirken dukker op om søndagen. Den har som oftest ligger der i 100 år. Hvorfor er det lige, at vi skal smide de danske traditioner væk?

Tidligere i år har vi set det med lukkeloven, hvor det nu skal være muligt for butikkerne at holde åbent hver søndag, bortset fra helligdage. I lighed med lukkeloven fortæller kirkeringningen, at der er morgen og aften og hvile dage. Men det er liberalisterne er jo ligeglade med. Her handler det om profit og nyttemaksimering.

Ingen kommentarer: