søndag den 25. november 2007

Svøbsk

En gang i mellem skal man prøve noget nyt, så derfor var jeg lørdag aften til folkemusikkoncert med en trio bestående af en harmonikaspiller, en violinist og en percussionist. Sandt at sige, så kender jeg harmonikaspilleren, Maren Hallberg Larsen, fra jeg var barn og hendes forældre hører til mine forældres venner. Udover Maren, så består trioen af Jørgen Dickmeiss på violin, guitar og vokal og af percussionisten Tira Skamby, der fornylig har sluttet sig til gruppen.

Trioen kalder sig Svøbsk og det er navnet på en traditionel dans, hvor man snurrer rundt og rundt, svøbt i en tæt omfavnelse.
De spiller folkemusik, både fra de danske udkantsområder og fra resten af Europa. Særligt tæt bliver det dog i deres egne kompositioner, som f.eks. Hindsholm, der er skrevet på og om halvøen nord for Kerteminde på Fyn.
Folkemusikken er langt fra populærmusikken, så derfor er fantastisk at selv unge mennesker vil spille den traditionelle musik og selv komponere videre på den. Alene af den grund af Svøbsk og deres musik vigtig og når man samtidig kan se deres kærligheden blomstre men musikken spiller, så bliver det en nyelse at høre på.
Svøbsk. I Copenhagen Folk Club, Byggeriets Hus på Frederiksberg. Lørdag d. 24. november.

1 kommentar:

Maja sagde ...

Helt så "lille" en genre blandt unge vil jeg ikke mene folkemusikken er. Jeg har en god veninde der er inde i miljøet og hun beskriver ofte det faktisk anselige samfund der er omkring den og så selvfølgelig folkedansen.

Odense konservatorium har også en decideret folkemusiklinie, man kan blive optaget på, så selvom det måske ikke er det mest synlige i det københavnske, findes der massere af unge folkemusikere rundt om i det danske land.