mandag den 1. oktober 2007

Musikhuset Århus - Symfonisk Sal

I forbindelse med endnu en af mine arbejdsdage i det århusianske har jeg haft mulighed for at besøge Musikhuset Århus nye Symfoniske Sal. Salen er - sammen med en Rytmisk Sal, en Kammermusiksal og en mindre scene, Filuren, til brug for børneteatre - placeret bagved det eksisterende musikhus, således at man kommer ud på en mindre vandring for at komme ned til de nye sale og det nye foyer, kaldet Torvet.

Endnu er Torvet ikke færdigt, da Ingvar Cronhammers udsmykning endnu ikke er færdig. den kommer til at bestå af en sort fontæne med en diameter på tre meter. Fra loftet sender en dyse en tynd vandstråle ned mod fontainen og modsat lyser en rød laserstråle, som en form for timeglas. Herudover vil der være rødt lys under forbindelsen mellem den gamle og den nye del af musikhuset og en brandvej under forbindelsen, vil være sort med røde lys. Herudover manglr der siddemuligheder til bare nogle af de mange mennesker, som må forventes at være til koncerterne i salene og en bedre bar end de tilfældige borde, som for øjeblikket er stillet op. Jeg kan ikke tro, at det er pointen, at man skal småløbe frem og tilbage. Endelig så skal man passe på, når man skal ned på toiletterne, for hvis man går forkert, så står man midt i studieadministrationen for Det Jyske Musikkonservatorium eller Den Jyske Operas nodearkiv. Da bygningen også indeholder lokaler for dem. Her vil en bedre skiltning være fornuftig.

Selve den Symfoniske Sal har 1.200 pladser og er i lyst asketræ med sorte stole og har akustikken til at man kan fornøje sig med den klassiske musik.

Kilde: Musikhuset Århus.

Ingen kommentarer: