onsdag den 16. maj 2007

Købmagergade

Gennem 1990erne fik Københavns Kommune renoveret Strøget, så gågaderne i det meste af middelalderbyen nu er i en fornuftig stand. Men der mangler fortsat én og det er Købmagergade, den gade som langt de fleste af os københavnere rent faktisk anvender.

Når man har kæmpet sig over Nørre Voldgade, så skal man forbi uanende mængder af henstillede cykler, store vandpytter og mærkelige kombinationer af sten og asfalt.

Men nu startskuddet gået til renoveringen af Købmagergade, Kultorvet og Hauser Plads. Startskuddet er måske så meget sagt fordi først skal der gennemføres:
...en omfattende brugerundersøgelse, der skal afklare, hvilke ønsker
de mange forskellige interessenter har til stedets fremtidige udformning.
Få lagt nogle nye sten, så det ser pænt ud, f.eks. noget der ligner dem på Strøget. Men der er ikke nok for efterfølgende er

..det vigtigt at få belyst den fremtidige udformning af området fra forskellige
vinkler. Samtidig er det ønsket at sørge for at for størst muligt fokus på
projektet både nationalt og internationalt. Udformningen af idéforslaget
gennemføres der igennem en udvidet indbudt international idékonkurrence.

Efter denne idékonkurrence

skal det vindende forslag bearbejdes(...), og i den forbindelse kan
tilpasning af konkurrenceforslaget blive nødvendig.
Inden der overhovedet er sat en spade i jorden skal der anvendes 3 millioner til projektering mv. Heraf bidrager Knud Højgaards Fond med halvdelen. Fonden har samlet bevilget kr. 30 millioner til forskønnelse af Kultorvet og Hauser Plads.

Er jeg den eneste finder det her projektmenagering noget overilet? Brug dog mine skattepenge fornuftigt og sæt gang i renoveringen af Købmagergade med det samme.

Læs mere hos Københavns Kommune.

Ingen kommentarer: