onsdag den 13. oktober 2010

Noir

En halv mørk eftermiddagsstund bevægede jeg mig til Østerbro og Teater Republique. På trods af besværlighederne med at tegne abonnement, så lykkedes det alligevel at få bestilt billetter og dermed også komme ud at se ny dansk dramatik af debutanten Marina Bouras.

Et forfaldent hotel langt væk fra alting, en privatdetektiv på en umulig mission, mærkværdige gæster og en femme fatale. Det er rammerne for kærlighedskrimien Noir. Men hvorfor? Had skal vi med dette stykke, der er det første projekt fra Republique teaterlaboratorium, QUE?

Som stilistik form fungerer blandingen af skuespil og video godt og at have et stykke uden logisk fremskridende handling er forfriskende, men hvis man ikke har en historie man kan fortælle, så skal man lade være. Og det er netop problemet: Hvad er det Marina Bouras vil med sit stykke? Så kan Jens Albinus, Susanne Storm og resten af holdet spille godt, men det intensiteten forsvinder som sand mellem hænderne, når formålet ikke bundfælder sig hos publikum.

Teater Republique er det teater under Københavns Teater med det største tilskud på i alt kr. 25,5 millioner om året og skal være det nyskabende teater med særligt henblik på klassikere i nye formgreb, international scenekunst og familieforestillinger samt en udfordring af teaterbegrebet.

Mit teaterbegreb blev udfordret, men hvorfor egentlig?

Noir. Teater Republique. Spiller til 6. november 2010. Foto fra forestillingen: Martin Tulinius

Ingen kommentarer: