onsdag den 18. oktober 2006

Aros og racerbilerne

For øjeblikket befinder jeg mig i Århus og ville i dag besøge kunstmuseet Aros og udstillingen Racing Cars. Men da jeg kom inden for i museet og bevægede mig over mod billetsalget blev jeg overrasket over to ting: For det første den lange kø og for det andet prisen for at komme ind: Kr. 125 for at besøge museet. Mens jeg vendte rundt og gik, så satte det nogle tanker i gang hos mig:

Naturligvis er det glædeligt at der er mange der gerne vil gå på kunstmuseum, selvom det er for at se en udstilling af kunstindustri, som designet af racerbiler vil nok hører inden i, og man kan da håbe at de besøgende finder op i museet for at se de almindelige samlinger, så finder jeg det uforskammet at kræve mere end kr. 100 for at se en kunstudstilling. Normalprisen for at se udstillinger på Aros er kr. 76 (prisen uden adgang til Racing Cars - se priserne her) og på Louisiana koster det kr. 80 at se en udstilling. Dermed er Aros ude i en ekstra pris på kr. 50 for at se et stort antal racerbiler iklædt aluminium.

I åbningsweekenden besøgte 6.500 mennesker udstillingen. Det betyder at Aros har fået omkring 250.000 i ekstra indtægt på disse forhøjede priser. De forhøjede priser vil altså give Aros flere millioner i ekstra indtægt. Til sammenligning får Aros i 2007 14,4 mio. kr. fra staten i tilskud.

At tage overpris for hive folk ind til et motorshow på et kunstmuseum, det mener jeg er lige på grænsen af, hvad man kan tillade sig med offentlige midler.

1 kommentar:

Maja sagde ...

Ja - jeg var inde og se den mandag.
Priserne stødte også mig en del, men det var uhyre fornøjeligt at se alle de fædre og sønner der også fandt op i de øvrige rum.

Mængden af mennesker der ikke normalt kommer på museum gik næsten hen og blev en del af kunstværkets udtryk. Et billede på de dele af funktionel kunst, der er så let tilgængeligt at alle har lyst til at være en del af det.

Lidt morsomt var det da også at se hvor betuttet en yngre, tydeligvis meget kreativ mand så ud. Fandt ham senere, en etage længere nede, isoleret sammen med en videoinstallation, hvor der skete meget lidt - tilbage i det naturlige habitat:)

Dog må 50 kr. merpris siges at være meget for noget der kunstnerisk set bare er én to-rums installation. Er dog glad for gensynet med resten af museet. Det er stadig virkelig sejt lavet og tænkt!